Wachtwoord vergeten

Persbericht KNMT inzake 2 oktober

30 september 2015

Minder dan 40 procent van de 80-plussers bezocht in 2014 een tandarts. In de leeftijdscategorie 70 tot 80 jaar is dit minder dan 60 procent.  Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde (KNMT). De organisatie noemt de ontwikkeling zorgelijk. Ruim 100 mondzorgpraktijken houden daarom open huis op de Nationale Ouderendag op vrijdag 2 oktober. Zo is er poetsles te krijgen, voeren tandartsen mondcontroles uit en wordt er voorlichting gegeven.

Het aantal ouderen in Nederland groeit, in 2014 waren er 2,9 miljoen 65-plussers. Die ouderen hebben steeds vaker hun eigen gebit nog, bij ongeveer de helft van de 75-plussers is dit het geval. Ze hebben dan wel al vaak de nodige behandelingen ondergaan. Een regelmatig bezoek is daarom ook nodig.

"Ouderen die op controle blijven komen, hebben betere gebitten die het leven van ouderen prettiger maken", zegt Aad van der Helm, voorzitter van de KNMT. "Ze zijn pijnvrij en kunnen daardoor goed blijven eten, wat essentieel is voor iemands algemene gezondheid. Daarnaast zien ze er verzorgder uit, wat bijdraagt aan het behoud van sociale contacten."

Laatste nieuws

10 tips voor contact met mensen met dementie

Mensen met dementie krijgen vaak te maken met veranderend gedrag. Dit vraagt veel van de cliënt, maar ook van de mensen in hun omgeving. Hoe ga je om met een geheugen dat het steeds vaker laat afweten? En een veranderend karakter? De 10 basisti...

26 februari 2018 Lees verder »

Ouderenzorg verbeteren

Keer op keer ben ik weer verbaasd als ik hoor dat het leren van nieuwe zorgtaken zo moeizaam verloopt bij de zorgprofessionals in de ouderenzorg. Ook verbaast het mij dat ik steeds moet horen dat vooral de huisartsen het weer lieten afweten op cong...

23 september 2017 Lees verder »
Meer nieuws