Wachtwoord vergeten

(H)oud de mond gezond

21 juni 2015

(H)oud de mond gezond  is de naam voor het ouderenproject voor verzorgenden in verpleeghuis- en verzorgingshuizen. Het Ivoren Kruis roept tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten op die bereid zijn als vrijwilliger een training te geven aan verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen. De vrijwillige mondzorgverleners krijgen daartoe een kosteloze opleiding via de Preventie Academie van het Ivoren Kruis.
De verzorgenden en verplegenden krijgen lessen over het belang van mondgezondheid en een interactieve training in de uitvoering van de juiste handelingen. Met de opgedane kennis zijn zij in staat een op de cliënt afgestemde verzorging te bieden en is de drempel om iemands mond te verzorgen verlaagd.

Het project valt of staat met een goede afstemming met directies van verpleeg- en verzorgingshuizen. Uiteraard wordt geïnventariseerd in welke huizen al een mondverzorger in functie is of op een andere manier een bijdrage levert.

Wie belangstelling heeft aan (H)oud de mond gezond mee te werken kan zich aanmelden via info@ivorenkruis.nl.
De eerste cursus voor vrijwilligers start eind september 2015. De cursussen zijn gratis en worden gedurende eind 2015 en medio 2016 op vier nader te bepalen locaties in het land gegeven. Doelgroep zijn tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten.

Laatste nieuws

10 tips voor contact met mensen met dementie

Mensen met dementie krijgen vaak te maken met veranderend gedrag. Dit vraagt veel van de cliënt, maar ook van de mensen in hun omgeving. Hoe ga je om met een geheugen dat het steeds vaker laat afweten? En een veranderend karakter? De 10 basisti...

26 februari 2018 Lees verder »

Ouderenzorg verbeteren

Keer op keer ben ik weer verbaasd als ik hoor dat het leren van nieuwe zorgtaken zo moeizaam verloopt bij de zorgprofessionals in de ouderenzorg. Ook verbaast het mij dat ik steeds moet horen dat vooral de huisartsen het weer lieten afweten op cong...

23 september 2017 Lees verder »
Meer nieuws